Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid. I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Småätarkaka

Inlägg från maj 2010

Mandelruta med hallonsylt och choklad

  • 5 -6 äggvitor från glada hönor
  • 250 g mandelmassa
  • 250 g mandel
  • Hallonsylt (kan uteslutas eller ersättas av annan sylt med fast konsistens)
  • 200 g mörk choklad

Lägg bakplåtspapper i en långpanna eller plåt. Sätt ugnen på 150 gr C. Riv mandelmassan grovt. Hacka mandeln, eller kör i mixern. Vispa äggvitorna hårt. Rör i mandelmassan först och mandeln sen. Allt ska blandas jämnt. Bred ut ett tunt lager (ca 1-1,5 cm) på bakplåtspapperet, ställ mitt i ugnen och grädda ca 20-25 min. Kakan ska bli ljust brun.

Ta ut och låt svalna innan du fördelar sylten på kakan. Bryt chokladbitarna, lägg i en plastpåse och smält i en skål hett vatten. Det ska inte koka. Klipp ett litet hål i hörnet på påsen, så är det lätt att ringla chokladen över kakan utan att stöka till sylten. Har du uteslutit sylt, kan du klippa ett mycket litet hål i plastpåsen och göra fina mönster. Skär kakan i bitar innan chokladen stelnar helt, annars måste du värma kniven innan du skär. Svårt att sluta äta, särskilt om bitarna är små.

Kommentarer