Dalai Kaka

Dalai Kaka

Dalai Kaka tänker att musik som skapas av kärlek, och kakor som bakas med omsorg och medmänsklighet, ger alla som kan ta emot större frid. I ett större perspektiv skulle det kunna innebära fred i hela världen.

Enklaste delikatesskakan

Inlägg från höst 2018

Cheesecakebotten med chokladganasche

  • 200 g havredigestivekex
  • 100 g smält smör
  • 200 gram choklad av bra kvalitet. (Blanda gärna 100 g mörk choklad med t ex 100 g apelsinkrokant. Marabou funkar bra.)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 50 g smör

Pajbotten

Krossa digestivekexen i dubbla plastpåsar med hjälp av brödkavel, mortel eller hammare. Blanda smulorna med det rumstempererade smöret.
Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Du kan grädda den 20-25 min i 175° för att få lite mera kolasmak på bottnen, eller bara trycka ut smeten ordentligt i kakformen och frysa innan du fyller den med chokladsmet.

Chokladganasche

Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull.
Värm försiktigt tills chokladen smält, får inte koka. Rör sen i smöret och fortsätt röra tills smeten är helt slät. Låt svalna ordentligt.
Häll i kallt pajskal och ställ kallt. Vill du göra randigt mönster kan du använda en gaffel på chokladytan när den stelnat lite. Dela i lagom stora bitar och njut.

Kommentarer